Temp: 16.7 gr.
Wind: 3 bft ZZW
Regen 24uur: - mm
Luchtdruk: 1020.12 hpa

Nieuws

Recordaantal werven op Motorboot Sneek

07-03-2017
Recordaantal werven op Motorboot Sneek

Recordaantal werven bij Motorboot Sneek


Motorboot Sneek, de grootste botenshow van het Noorden, telt tijdens de voorjaarseditie een record aantal deelnemers. Naast acht watersportbedrijven uit Sneek, zijn negen werven en een jachtmakelaar te gast, vooral van buiten Sneek of Friesland. De gratis botenbeurs biedt in het weekeinde van 7, 8 en 9 april een divers aanbod: van Europese Motorboot van het Jaar 2017 tot een ruime keuze in gebruikte jachten. 
Onder de tien gastbedrijven die aan de zeventiende editie van Motorboot Sneek meedoen, zijn vier nieuwkomers: Beaufort Jachtmakelaardij uit Sneek, De Boarnstream uit Jirnsum, Pollard Jachtbouw uit Steenwijk en North-Line Yachts uit Harlingen. Samen met de veertien andere watersportbedrijven presenteren zij ruim 400 nieuwe en gebruikte motorboten. Deze zijn te zien bij de bedrijven op en nabij watersportboulevard ’t Ges in Sneek, centraal gelegen in het Friese watersportgebied.   
 
Ongedwongen sfeer  
Volgens voorzitter Pieter Janssen van Motorboot Sneek, ook directeur van Privateer Yachts, trekt de botenbeurs vooral (buitenlandse) bezoekers die serieus een aankoop van een motorboot overwegen. Dat geldt zeker met het vaarseizoen in het vooruitzicht. “Vaak oriënteren geïnteresseerde klanten zich vooraf op internet. Tijdens de beurs kunnen zij in een ongedwongen sfeer modellen bekijken en vergelijken. Op de werf krijgen zij bovendien een kijkje achter de schermen en maken zij kennis met de vakmensen. Dat waarderen watersportliefhebbers zeer.”
 
Prijswinnaars en primeurs
Tijdens de voorjaarseditie van de botenbeurs is onder meer de Jetten Beach 45 te zien die dit jaar de prestigieuze prijs Europese Motorboot van het Jaar (categorie tot 45 voet) in de wacht heeft gesleept. Aquanaut Yachting ontvangt maar liefst vier gastwerven – ABIM Yachting, Sturiër Yachts, Pollard Jachtbouw en De Boarnstream – en presenteert onder meer de Majestic 1300 OC, genomineerd voor de Europese Motorboot van het Jaar in 2017. 
Motorboot Sneek brengt ook primeurs. Importeur Jansma Jacht toont in eigen huis de Bavaria E40 Sedan en kondigt de Bavaria E34 als wereldprimeur aan. Andere werven brengen een vernieuwd ontwerp onder de aandacht. Zo zijn alle modellen van ABIM Classic met 60 centimeter verlengd én gerestyled. In Sneek is de ABIM Classic 124 Exclusive te zien. Daarnaast zijn er modellen in aanbouw te bezichtigen. Zo toont Brandsma Jachten in de eigen productiehal de nieuwe Mondial 37 Trawler.
 
Persoonlijke voorkeur
Op www.motorbootsneek.com staan alle achttien deelnemers en hun aanbod vermeld. Bezoekers kunnen op de website - op basis van hun persoonlijke vtoorkeur - een eigen route uitzetten. Er zijn drie opties: polyester, stalen en gebruikte motorjachten. Motorboot Sneek is op 7, 8 en 9 april dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Toegang is gratis.